Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα: 30 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την εισβολή του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση



Γνωρίζετε ότι ο Στάλιν αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ, που έκανε 11 μέρες να μιλήσει σε άνθρωπο; Ξέρετε πως ο Ρωσικός χειμώνας του 1941 – 42, ήταν ο χειρότερος των τελευταίων 140 ετών;

Ο Χίτλερ θεωρούσε ότι έπρεπε να ισοπεδώσει τους «υπάνθρωπους» Ρώσους. Για την ακρίβεια έπρεπε να εξαφανίσει τη γενιά τους από προσώπου γης. Είχε σαν όνειρο το Άουσβιτς, αλλά ο εφιάλτης του έγινε το Στάλινγκραντ.

Διαβάστε 30 πράγματα για τη μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ξεκίνησε στο τέλος Ιουνίου του 1941 και έληξε με την ισοπέδωση του ναζισμού 4 χρόνια αργότερα
1: Ο Χίτλερ θεωρούσε ότι θα μπορούσε μέσα σε 3 μήνες να έχει διαλύσει κάθε εστία αντίστασης στην αχανή ΕΣΣΔ και μέχρι τον χειμώνα να είναι κυρίαρχος στις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της (πετρέλαια Μπακού, σιτοβολώνες Ουκρανίας κτλ κτλ)

2: Η εντολή για την επίθεση δόθηκε με την περίφημη «οδηγία 21». Καλούσε τους Γερμανούς να συντρίψουν τους Σοβιετικούς με τον «αστραπιαίο πόλεμο».

3: Τον Φεβρουάριο του 1941, οι Αγγλικές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Στάλιν ότι ο Χίλτερ σχεδιάζει να επιτεθεί. Ο Στάλιν δεν τους πίστεψε.

4: Οι Γερμανοί για την εισβολή είχαν συγκεντρώσει περισσότερους από 3.000.000 στρατιώτες, 17 μεραρχίες Panzer και 13 μηχανοκίνητες μεραρχίες κάθε τύπου.


5: Υποστηρικτικά οι ναζί είχαν επιπλέον 625.000 άλογα και 600.000 οχήματα.

6: Η αρχική επίθεση των ναζί έγινε με 3.350 άρματα μάχης, 1.950 αεροπλάνα και 7.146 πυροβόλα κάθε διαμετρήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

1 σχόλιο

  1. Τα εγκληματα πολεμου των Σοβιετικων κατα την προελαση και εισβολη στη Ναζιστικη Γερμανια ειναι ενα αγνωστο και φρικιαστικο κεφαλαιο του Β΄ΠΠ για το οποιο δεν γραφεται τιποτα και πουθενα και δεν εχει πληρωσει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή